top of page

Tkanine
 

Vsi naši izdelki so izdelani iz vrhunskih visokokakovostnih tkanin, proizvedenih od vodilnih svetovnih proizvajalcev in blagovnih znamk. Naša celotna proizvodnja temelji na sistemu nošenja "čebule".
S tem sistemom lahko vsak uporabnik izbere svojo kombinacijo oblačil in jih prilagodi, da doseže najboljšo možno raven udobja.
Drugi – izolacijski sloj mora ohranjati toploto telesa tudi v najslabših možnih razmerah in hkrati prenašati telesno vlago iz prve plasti v tretjo – zunanjo plast.
Iz tega razloga uporabljamo Polartec Powerstretch, ki odlično prenaša vlago. Blago s svojo konstrukcijo in fleksibilnostjo ponuja tudi delno zaščito pred vetrom in seveda maksimalno udobje.
Naše hlače so narejene iz 1. svetovnega proizvajalca tkanin – švicarskega Schoellerja. Za celotno paleto uporabljamo več različnih tkanin z imenom Dynamic, Dryskin, Stretchlight in WB400 SoftShell. Vsi so hitro sušeči, fleksibilni in vodoodbojni. Z izbiro med različnimi masami tkanin bo vsak uporabnik lahko našel izdelek, ki ustreza njegovim potrebam in vsem letnim časom.
Končna – zunanja zaščitna plast mora uporabnika ščititi pred vsemi vremenskimi vplivi – vročino, mrazom, dežjem, snegom, vetrom,… Hkrati je njegova funkcija tudi pretvorba telesne vlage iz prvega in drugega sloja v zunanjo. strani, kjer lahko izhlapi v ozračje. Najboljšo možno možnost smo našli v Schoellerjevi 3-slojni tkanini z imenom C_change, ki ima s svojo Bionic Climate membrano vso funkcionalnost, ki jo potrebujemo.
Kot zunanjo plast lahko uporabimo tudi umetna sintetična vlakna prvega proizvajalca na svetu – American Primaloft, ki se uporablja v lahkih puhovkah.
Sintetično polnilo Primaloft je skoraj enakovredno naravnemu gosjemu puhu, vendar je njegovo vzdrževanje veliko lažje in manj obsežno ter zavzame manj prostora.

Tehnologije

Naša proizvodnja je v celoti organizirana v evropski državi Sloveniji. Uporabljamo sodobne stroje in vire ter sledimo novostim in smernicam v industriji športnih oblačil.
Posebno pozornost namenjamo kakovosti proizvodnje ter končnemu, končnemu nadzoru in kontroli končnih izdelkov.
Z opravljenimi vsemi pregledi in postopki testiranja zagotavljamo visokokakovosten izdelek.

 

Polartec Power Stretch® Pro™ tehnologija

Današnje zmogljive raztegljive tkanine se morajo prilagoditi oblikam človeškega telesa za optimalno udobje med gibanjem.

Flis Polartec® Power Stretch® Pro™ ima ojačana elastična vlakna, ki omogočajo 4-smerno raztegljivost. Material absorbira vlago iz kože in jo nenehno odvaja na zunanjo stran kjer hitro izhlapeva. Zunanja površina Power Stretch® Pro™ flisa je gladka, z nizkim trenjem, tako da je ta vsestranska tkanina popolnoma kompatibilna z drugimi materiali in je sama odporna proti obrabi.

Kaj pomeni raztegnjen material oz. "bags out" ?

Tkanina se je raztegnila do te mere, da se ne more obnoviti. To stanje najpogosteje opazimo okoli komolcev ali kolen. Flis Polartec® Power Stretch® Pro™ uporablja kombinacijo visoko raztegljivih niti, kot je spandeks, in specializiranih konstrukcij, ki zagotavljajo, da se oblačila ne pretegnejo.

Flis, ki nikoli ne izgubi oblike !

Polartec-Powerstretch-600x600.jpg
Polartec_tech.jpg
bottom of page