Materiali

Naši izdelki temeljijo na vrhunskih materialih priznanih svetovnih proizvajalcev, celotna kolekcija pa je prilagojena t. i. “čebulnemu” sistemu oblačenja.
S tem je način oblačenja prepuščen posameznikom in njihovim oblačilnim navadam, saj se ob fizičnih dejavnostih vsak odziva drugače in sam najboljše ve, kakšen način oblačenja mu najbolj ustreza.
Drugi, izolacijski sloj mora obdržati telo toplo tudi ob najslabših pogojih, seveda ob tem, da ne zadrži vlage, ki jo je prvi sloj oddal, temveč jo kar najhitreje prenese proti zunanjosti. V ta namen uporabljamo Polartecov Powerstretch, ki poleg izredne prevodnosti vlage s svojo strukturo in elastičnostjo, uporabniku nudi delno zaščito pred vetrom in maksimalno udobje in lahkotnost gibanja.
Hlače izdelujemo iz Schoellerjevih materialov Dynamic, Dryskin, Stretchlight in WB400 SoftShell.
Vodoodbojnost, elastičnost in hitro sušenje zagotavljajo maksimalno udobje ob uporabi, med različnimi debelinami materialov pa uporabnik lahko izbere model prav za vsak letni čas in tip uporabe.

Zadnji, zunanji oz. zaščitni sloj mora uporabnika zaščititi pred vsemi vremenskimi vplivi – vročino, mrazom, padavinami, vetrom … Poleg tega, da preprečuje neugodnim vremenskim vplivom vdor v notranjost “čebule”, mora tudi kar se da hitro odvajati vlago, ki nastane ob povečani telesni dejavnosti, in s tem omogočati telesu, da ostane suho. Za zunanji sloj uporabljamo softshelle dveh debelin in trislojne nepremočljive materiale »C_Change« švicarskega proizvajalca Schoeller.
Med zunanji, zaščitni sloj lahko seveda uvrstimo tudi lahke puhovke, polnjene z umetnim puhom vodilnega svetovnega proizvajalca, ameriškega Primaloft. Polnilo je po svojih toplotnih karakteristikah skoraj enakovredno pravemu puhu, vendar pa je mnogo lažje za vzdrževanje, predvsem pa zavzame bistveno manj prostora.

Tehnologije

V naši proizvodnji, ki je v celoti organizirana v Sloveniji, za izdelavo uporabljamo moderne stroje in postopke in sledimo svetovnim smernicam in novostim v tekstilni industriji.
Posebno pozornost posvečamo kvaliteti izdelave in seveda končni kontroli gotovih izdelkov.Prav vsak izdelek je pregledan, vsaka suha obleka pa gre skozi poseben postopek testiranja in preverjanja vodotesnosti.
Z vsemi opravljenimi postopki kontrole kupcu zagotavljamo vrhunski izdelek.